財神到

討論Alan曾演出的電影

財神到

文章jon » 2009-11-06, 12:27

各位fans有冇期望? 賀歲片大多數柴娃娃大堆頭只求熱鬧,我並唔期望Alan會有甚麼出色表現,只求Alan角色唔係行行企企,票房見得下人 :lol:

Alan 揀戲一向別具慧眼,廣東五虎、醉街拍檔、我愛醫家人都係百年難得一見ge爛片,應該唔會再創高峰掛!
誰曾熱愛我 還盡以愛 用真心作證
頭像
jon

Re: 財神到

文章沙煲仔 » 2009-11-13, 02:26

我都幾驚,阿倫就算高峯期都有花仔多情那批垃圾,今日更加求求其其揀片。財神到希望主線係財神,而唔係大配角!

醉街拍檔、我愛醫家人都係好難忘既電影,入場到散場都未有一刻可以引觀眾發笑,衹係散場有觀眾恥笑套戲低能
頭像
沙煲仔

文章LMK » 2009-11-21, 22:39

醉街拍檔、我愛醫家人 are rubbish movies

I do not have any expectations on 財神到, and looking at the casts - 吳耀漢、午馬 and 溫拿 very 80s feel!
LMK

文章iamAlanfans » 2009-11-22, 22:26

明年賀歲片都係以熱鬧復古為主, 《72家租客》和 《花田囍事2010》都係咁,《財神到》唔會太老土.

希望Alan拍多些好電影吧
今日, 我仍是阿倫的迷. 不是影迷 - 我不愛爛片. 不是歌迷 - 我不愛懷舊. 我是什麼?
頭像
iamAlanfans

文章慣了一個獨行 » 2010-01-02, 07:48

雖然冇期望,但一定會睇,只因我係倫迷 :D

仍然奢望阿倫可以揀幾套好戲,讓別人知道佢係有演技的
你對我似瘋癲 你我鬥瘋癲 這世界最瘋癲 心酸 心酸 瘋癲!!!!!
頭像
慣了一個獨行

文章譚校長 » 2010-01-03, 15:37

廿五年後再現財神 :lol:
永不想你 , 曾話不愛你 , 但前事至今總未忘盡 , 仍是會想起 , 永不想你 , 曾話不再愛 , 但留在我的心裡面 , 仍是當天的你
頭像
譚校長

回到 電影評論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客