好好珍惜

討論任何有關Alan的事情、新聞

好好珍惜

文章orange823 » 2012-06-14, 12:55

剛看到這個幾年前採訪,希望倫迷好好珍惜

「你會一直開演唱會到何時?有沒有想過到甚麼時候停止?」

意想不到的是這個問題竟然令Alan唏噓起來:「我也不知道,每次開完都在問自己甚麼時候可以開下一次。」

「為甚麼? 」滿腹孤疑的筆者反問。

「最主要是體力問題,自己也不知道那天會跑不動,或者不夠氣唱下去,所以明年舉行完後,到底何時可以再開也是未知之數,因為將來自己的健康狀況連我也控制不了。」身為Alan樂迷的你聽到了沒有?真的要好好珍惜他每次的個唱呀!

「早前阿Sam(許冠傑)被媒體報導在個唱中走音,如果發生在你的身上,你會再繼續唱下去嗎?」

「不會!」Alan肯定的搖了搖頭:「唱到走音我一定不會再開。」原來如此,大家要好好記住,到有天發生這種事便很可能是Alan的絕唱了!
orange823

Re: 好好珍惜

文章AlanStar » 2012-06-14, 17:43

alan 已經有開始不穩定及走音的現象了
譚詠麟是樂壇神話,
譚詠麟的巨星地位超然沒有一點架子,
譚詠麟在樂壇多年已經超晒班, 真是無與麟比;
我巳無話可說!...
頭像
AlanStar

文章hulkster » 2012-06-17, 12:50

AlanStar 寫:alan 已經有開始不穩定及走音的現象了

我好少上来呢度,都唔明D人做乜要成日做无理D批评,挺特首又错,讲烂gag又错,人哋钟意唱hold on Mary咪啤讵唱啰。点都好过阿SAM ,日日唱D早期D歌,80年代中尾好少唱,最多唱到最紧要好玩,歌词都懒记。我睇两次都夠了。日日唱同概歌,闷到。谭生仲搞rave party 港乐,band sound .仲唱好多side track ,仲想点?做个0金曲演唱会?鬼睇?MJ唔唱billy jean 你收货冇?到時冇人睇,一张票卖一万蚊你买冇?
演唱会降key 又有野讲?你老咗戴老花眼镜我可以话唔得冇?佢廿年前已经揾夠,都係捨不得我哋至今仲企係台上.人哋张生D fans 要睇都冇得睇!唔like 佢咪冇睇啰。成日啰旧時嚟比!
hulkster

文章蘿蔔基尼 » 2012-06-17, 15:19

盲目粉絲.你唔係香港人就實唔知挺特首錯係邊啦.
講爛gag無錯?你來講就無錯啦.因為你唔係公眾人物.你無二奶案底.點講都無人吼你.
攞Sam來比較?Sam你睇兩次就覺得悶.譚生期期差唔多咁嘅歌.人哋又會唔會覺得悶啊?
MJ唔唱billy jean 我一定唔收貨.因為MJ唔會年年開演唱會.又年年咁D歌.
如果MJ年年billy jean...bad....到時一萬一張飛你買冇?
Alan唱好多side track?你邊隻眼見到?如果佢係唱咗好多side track.就唔會係微博度講計劃開個遺珠演唱會啦.
降Key唔係唔得.係d街外客會詐型啫.唱唔到呢個Key.咪唱過第二首歌囖.仲乜要降Key嚟唱?
我老咗一定帶老花眼鏡.但我一定唔會同人講我依然雙眼清亮(其實又戴緊老花)

佢廿年前已經揾夠?你廿年揾夠就唔會再有揾錢嘅慾望咩?為歌迷而唱.你都幾鬼純情.同張生D 粉絲有得一博.自己
咁走火入魔.就唔好話人哋(張生歌迷)啦!
蘿蔔基尼

文章yauwailino2002 » 2012-06-19, 08:19

佢好多時就算唔走音都把聲 梗 晒啦,走音我都聽過幾次啦,佢自己無理由唔知囉!想聽佢唱好d而家真係要佢認真再加好狀態啦!
邊個fans想話自已偶像丫,打咁多字為乜? 其實真係唔知為乜,佢又唔會理 :(
yauwailino2002

文章cityhunt » 2012-06-21, 14:14

整壞哂把聲, 好似呢D show 做黎做乜?
仲離譜過 Alan & Teresa, 完全唔同level.
圖檔
頭像
cityhunt

文章cityhunt » 2012-06-21, 14:24

仲有近來勁plug果隻 Believe in our dreamin' 回歸歌,
呢D歌唱黎又係比人鬧的,
好似這種大合唱同步過冬之後已經無首係好的.
頭像
cityhunt

文章yauwailino2002 » 2012-06-22, 08:15

cityhunt 寫:仲有近來勁plug果隻 Believe in our dreamin' 回歸歌,

呢首環球d友焗唱都無計,mr. 都係焗住要作,我諗mr.本身都唔想作,但最弊係一有呢d大合唱歌阿倫就好熱衷咁,又比人覺得佢刷阿爺鞋 !
溫碧霞那個乜show?咁騎呢!佢一年我諗有一半時間都大陸演唱,但為何返香港做演唱會至要減肥對得起歌迷?係咪又唔駛對得住大陸或其他地方歌迷?唉 唔識講啦,應該係佢好好珍惜佢仍然要唱既日子。
yauwailino2002

文章cityhunt » 2012-06-22, 09:30

yauwailino2002 寫:
cityhunt 寫:仲有近來勁plug果隻 Believe in our dreamin' 回歸歌,

呢首環球d友焗唱都無計,mr. 都係焗住要作,我諗mr.本身都唔想作,但最弊係一有呢d大合唱歌阿倫就好熱衷咁,又比人覺得佢刷阿爺鞋 !
溫碧霞那個乜show?咁騎呢!佢一年我諗有一半時間都大陸演唱,但為何返香港做演唱會至要減肥對得起歌迷?係咪又唔駛對得住大陸或其他地方歌迷?唉 唔識講啦,應該係佢好好珍惜佢仍然要唱既日子。

係囉, 克勤 Eason都有唱架,
一眾巴打剩係鬧佢咋wow,
點解呢? 無人鬧愛國臣, 挺梁勤咁鬧架?
頭像
cityhunt

文章bobolovesalan » 2012-06-27, 07:08

珍惜他,唔好成日批評佢啦!ALAN唱得幾多年呢?唔好去到咁盡咁踩佢啦!依家係我地要求佢開演唱會比我地呀!唔好咁挑剔啦! :roll:
bobolovesalan

下一頁

回到 一般討論區

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客