溫拿好時光演唱會2008-多倫多簽名會

不論刻意或偶遇,分享一下你遇上偶像的點滴吧!

溫拿好時光演唱會2008-多倫多簽名會

文章偏愛 » 2008-05-23, 10:59

呢個section不只俾大家分享一下捕麟經歷,總之在鏡頭之外和Alan的接觸亦可以。今次讓我講下我今日去過溫拿好時光多倫多演唱會2008簽名會啦!

時間: 2008年五月二十二日星期四 下午五時正
地點: 多倫多太古廣場

還以為星期四的工作天,一定較少fans到場支持。怎料當日下午三時左右,已有近百fans排隊,到接近五時已有數百人輪候及圍觀,真係三歲到八十歲都有! 簽名會罕有地準時開始,Alan、阿B、健仔、阿強甫出場便向大家打招呼,群眾頓然起哄! 由於太多人的關係,主辦單位宣佈由原定每人可簽兩個item,縮減至每人限簽一樣物品。不少fans都有送禮物給Alan等人,最令Alan驚喜當然是某歌迷送的潮州凍蟹吧 :D

論到我地上台簽名啦,送左一袋禮物俾Alan(有cap帽、Polo Shirt、皮包等),其中有四盒小朱古力俾溫拿各成員,我同Alan說: "Alan,我地送俾你架! 生日禮物黎架! 今年summer返唔到香港出席fan club party! 裡面有D朱古力,俾你地四個架! 總之唔食得既就全部送俾你!" Alan笑笑口話 "多謝哂! 得啦! o個D我會分俾佢地!" 我見仲未有人趕我走,拿拿聲講多兩句肺府之言: "Alan,不如出年自己開個唱,唔好攪左麟右李啦!" Alan 先呆了一呆 (jet lag?),然後同我講: "儘量啦!" Alan 咁樣答,一句克勤既歌詞在我耳邊浮現 - "但是但是 現已心知心知 這是渺茫" :?

亦有Fans同阿B講,"我舊年返香港睇左十二場...." 在旁的Alan亦不忙搭訕 "係呀...係呀..." :lol:

Alan fans 愛屋及烏又一例証: 當日阿B講野有點聲沙,可能是加拿大天氣乾燥吧,一些Alan fans跑去藥房買了兩包喉糖,還立即經Alan轉交阿B呢! :D

有關今次Wynners concert - http://www.wynnerstoronto.com/
附加檔案
Modern Daily
最後由 偏愛 於 2008-05-24, 01:11 編輯,總共編輯了 1 次。
偏愛

Re: 溫拿好時光演唱會2008-多倫多簽名會

文章EC1 » 2008-05-23, 23:05

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔
頭像
EC1

文章EC1 » 2008-05-23, 23:06

Thanks! 偏愛
頭像
EC1

文章Professor » 2008-05-23, 23:51

唔豬係咪送開黃油蟹果個蟹王送呢? :lol: :lol:
ALAN件3好有領導人FEEL﹗ :geek:
新鮮經典的對比 總珍惜身邊的你
I'll spend my whole life loving you
頭像
Professor

文章偏愛 » 2008-05-24, 01:10

Professor 寫:唔豬係咪送開黃油蟹果個蟹王送呢? :lol: :lol:

係佢呀! 好佩服佢既心思,加拿大冇黃油蟹賣,所以去左潮州飯店買凍蟹,再加上乾冰及保溫袋,就算Alan酒店冇雪柜都冇問題 :lol:
偏愛

文章michelle » 2008-05-24, 12:30

多謝偏愛 !
alan d fans 真係好, alan 一定笑哂口啦! :D

EC去左多倫多呀?? :roll:
michelle

文章Professor » 2008-05-25, 23:57

偏愛 寫:
Professor 寫:唔豬係咪送開黃油蟹果個蟹王送呢? :lol: :lol:

係佢呀! 好佩服佢既心思,加拿大冇黃油蟹賣,所以去左潮州飯店買凍蟹,再加上乾冰及保溫袋,就算Alan酒店冇雪柜都冇問題 :lol:

佢以後見alan都要準備隻蟹喇﹗ :lol: :lol:
新鮮經典的對比 總珍惜身邊的你
I'll spend my whole life loving you
頭像
Professor

回到 當你遇上ALAN

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客